Klasseslager en traiteur Van Raemdonck

Barbecue

Barbecue

Aan de hand van deze lijst stelt U zelf een prachtig BARBEQUEASSORTIMENT samen.
Een normaal assortiment bestaat uit vier stuks. Op een fijnproevers avond kiest men voor zes stuks.

Klassieke schotel

Duitse BBQ worst
Saté gekruid
BBQ burger
Gegrild Kippenpootje

Fijnproevers schotel

Scampi (5) schelp of pailotte met paprikaboter
Pepersteak
Deugniet ribben
Gemarineerde Kipfilet

Suggestieschotel

Gelardeerde Zalmfilet
Merguez
Deugniet ribbetje
Kipsaté sappig
Filet Wellington
Japans Varkenshaasje.

Toebehoren

Koude Sausen: look, tartaar, coctail, curry, chilli
Warme Sausen: provençale, chilli, curry, groene peper, bordelaise, bearnaise
Groenten assortiment
Tomaat, komkommer pasta mix, erwten maïs slaatje, (bloem)kolen sla
aardappelsla, vuuraardappels, diverse rauwkost soorten,
Toestellen kolen enzovoort zie verder bij verhuur

Aperitiefhapjes

Amuse Geule (stukjes fruit in bacon )
Kippenknabbels
Spare Ribbetjes
Fakkeltjes
Lamskebabs (1)

Specialiteiten

Herderstasjes van geitenkaas en Ardense ham
Normandische appeltjes met camembert in alufolie
Witloofbroodje “en papillot” (in alufolie)
Deugnietribben (vleesribben met look en honing)
Lamskebab (saté van 3 bolletjes lamsgehakt)
Japanse Varkenshaasjes
Gemarineerde Steak-sticks (100 gr)
Filet Wellington met cognac en zwarte peper (120gr)
Steak rollade met roquefort

Trendsetters

Spare Ribbetjes (4 beentjes aan elkaar om te knabbelen)
Duitse braadworst
Kippenworstje
Merguez (pittige lamsworstjes met look)
Kalfsworstjes (lang smal en mager de lust voor de kleinsten)
Chipolata spies met druifje
Hamburger groot (kan gehalveerd worden)
Crepinette (kalfsburger met groenten)
Beulingsaté met appeltjes
Kleine saté (natuur of gekruid)
Grote saté (gemengde brochette met paprika)
Kipsaté met ananas
Kipsate gemarineerd super sappig
Jakitori, gemarineerd japans runds spiesje
Lamssaté met courgettes

Klassiekers

Casselerrib (gekruide kotelet uit eigen rookschouw)
Kipfilet 1/2 al of niet gemarineerd (Dijonaise, Provençale)
Kalkoen tournedos (100 gr)
Voorgegrild kippenpootje (tips of drums)
Voorgegrilde kippenbil (heel)
Lamskoteletjes inlands ontvet
Lamskoteletjes gemarineerd (NZ)
Varkenskotelet gemarineerd
Steak 150 gr
Entrcote met been (côte à l’os) (1 stuk voor 4-5 pers) (150gr/p)
Speenvarken aan ‘t spit (voorbereid prijs indicatie per stuk volgens grootte)
Lam aan ‘t spit (voorbereid prijs indicatie per stuk volgens grootte)
Beenhesp aan ‘t spit (voorbereid prijs pers stuk dus reeds warm)

Vis en schaaldieren

“Sardinas a la plancha” in kruidenolie (afhankelijk van grootte)
Scampi brochette (normaal 6 scampi’s maar let op dag – marktprijs)
Gelardeerde Zalmfilet
Kabeljauwfilet met cruditeiten in roomsaus (in alufolie)
Rouget filet en papillot met mosterdroomsaus
Kleine gamba’s (4) in papillot met witte wijn
Scampi’s (4)gepeld in sint jacobsschelp met paprikaboter
Tongscharrolletje op z’n normandisch in sint jacobsschelp

Enkele gouden BBQ tips

Gebruik als aanmaak product liefst een pasta vormige vloeistof en controleer of deze wel degelijk reuk en smaakloos is.
Bestrooi de rand van uw BBQ met Provençaalse(vuur)kruiden zodat er zich langzaam een heerlijke geur ontwikkelt.
Stel uw vuur zo op dat de rook zijdelings over uw BBQ waait zodat zowel uw gasten en de bakker geen last van de rook hebben (de truc met de natte vinger toont u het best de windrichting)
Voor u begint te bakken, olie dan even de rooster in en wacht tot de vlammetjes van de afdruipende olie gedoofd zijn.
Stel uw rooster niet te dicht bij de kolen op zodat kleine vlammetjes niet aan uw eetwaren kunnen komen. (grillen gebeurt door de hitte uit de kolen, niet door de vlammen)
U mag uw producten in oliën, maar dan heel matig (met een borsteltje) zodat er geen overtollige olie in uw vuur druipt.
Vermijdt om op voorhand zout aan magere vleesproducten (steak, kipfilet, koteletjes,…) toe te voegen.
Bestrooi deze pas met zout als je het vlees gedraaid hebt en er al een bruin korstje gevormd is.
Laat uw vlees even aankorsten op de BBQ.
Probeer dit niet onmiddellijk van de rooster los te rukken. Als het mooie korstje er is komt dit vanzelf los.
Zorg voor een vuurvaste schaal (inox, gietijzer) waarin je een beetje gesmolten boter of olijfolie en rode wijn giet om uw producten warm en sappig te houden.

Locatie

Frederik van Eedenplein 5
2050 Antwerpen Linkeroever

Contact

bestel@proxylinkeroever.be
03/219 02 92

Facebook

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. | Website door Webwisp